Informatie voor ouders, verzorgers en decanen

McDonald’s is meer dan een fastfood restaurant. Als werkgever én opleider nemen we onze rol in de maatschappij zeer serieus. Op deze pagina ontdekt u wat wij uw kind of leerling te bieden hebben.

Vind een baan bij jou in de buurt!

Vind vacatures

Werkgever én opleider.

Lees meer over werken bij McDonald's

Werken bij een wereldmerk

McDonald's is de grootste restaurantketen ter wereld. Sinds het begin in 1955 zijn we uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met 33.000 vestigingen in 119 landen. Per dag verkopen we onze Hamburgers, Franse Frietjes en Milk Shakes aan 67 miljoen gasten. In onze 246 restaurants in Nederland werken in totaal ruim 17.000 enthousiaste medewerkers, die vol trots de gele M op hun cv zetten.
 

Opleidingsinstituut

Het komt misschien onverwacht, maar McDonald’s biedt haar medewerkers een groot aanbod aan opleidingsmogelijkheden. Zo hebben we onze eigen McDonald’s Academy waar medewerkers officieel erkende mbo-diploma’s kunnen halen. Maar we bieden bijvoorbeeld ook andere leer-werktrajecten, een BBL-opleiding tot Medewerker Fastservice en een speciaal managementtraject aan. Uitgangspunt is dat al onze medewerkers gelijke kansen krijgen. Met de juiste mentaliteit kunnen zij het ver schoppen binnen McDonald’s; zo is 75% van onze managers en 40% van alle franchisenemers ooit als restaurantmedewerker bij McDonald’s begonnen. En ook als ze besluiten om in de toekomst een ander carrièrepad te kiezen, zal McDonald’s een prima basis blijken te zijn.

McStudiebeurs

In 2007 heeft McDonald’s de McStudiebeurs in het leven geroepen. Deze beurs wordt jaarlijks uitgereikt en is bedoeld om talentvolle medewerkers te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Studerende medewerkers komen ervoor in aanmerking als ze een goed essay schrijven. McDonald’s betaalt dan een jaar lang hun les- of collegegeld.


Great Place to Work

Onderzoek van Great Place to Work® heeft bevestigd wat wij eigenlijk al wisten: McDonald’s is een erg leuk bedrijf om bij te werken. In 2011 eindigden we nog als 18e op de ranglijst van ‘Large & Multinational Companies’, in 2012 zijn we op de 5plaats van beste werkgevers van Nederland geëindigd.

Ten opzichte van vorige jaren hebben we ons op alle dimensies weten te verbeteren, waarbij vooral de scores op Team-oriëntatie en Kameraadschap’ (94%) en de waardering van onze medewerkers voor McDonald’s (92%) opvallend positief zijn.

Je leert het bij McDonald’s

Behalve de professionele ontwikkeling van onze medewerkers, die we stimuleren via trainingen en opleidingen, groeien onze medewerkers ook als persoon door de ervaring op de werkvloer. Of ze nu kicken op sales, ondernemen of coachen; ze leren hoe ze zichzelf presenteren aan anderen en hoe ze met zeer uiteenlopende mensen kunnen communiceren.

Daarnaast ervaren ze dat ze met een goed ingespeeld team ook onder grote druk kunnen blijven presteren, waardoor ze steeds steviger in hun schoenen zullen staan. En bij McDonald’s vinden ze de ruimte om actief mee te ondernemen met hun eigen vestiging.

We zeggen ook niet voor niets: Je leert het bij McDonald’s.

 

De voordelen van werken bij McDonald's

Ook werken bij McDonald's? Bekijk onze vacatures of Solliciteer direct