McDonald’s Academy

Sinds september 2009 is de McDonald’s Academy van start gegaan. Dit is een uniek opleidingstraject specifiek voor McDonald’s medewerkers. Terwijl je werkt krijg je een opleiding waarmee je een landelijk erkend mbo-diploma kunt behalen. Een mooie investering in je toekomst.

Inhoud van de opleiding

Bij de McDonald's Academy combineer je werken met leren. Tijdens je werk in het restaurant doe je praktijkkennis op, bijvoorbeeld door opdrachten uit te voeren. Je manager begeleidt je daarbij. Je krijgt dan op een opleidingscentrum de theorielessen. Boeken heb je bijna niet nodig; bijna alles gebeurt via de computer, ook huiswerk. De opleiding duurt meestal een jaar. Na afloop doe je een schriftelijk examen en een praktijkexamen in jouw restaurant.

Voor wie?

De McDonald’s Academy is open voor alle McDonald's medewerkers, crew én managers, zowel parttimers als fulltimers. Wel dien je tijdens een jaar minimaal 18 uur per week bij McDonald’s te werken. Of je geschikt bent, hangt ook af van een aantal andere zaken zoals je vooropleiding, je leeftijd en hoe lang je al bij McDonald's werkt. Ook als je nog leerplichtig bent, kun je bij McDonald’s je diploma halen. Je Franchisenemer en/of Restaurant Manager beslist uiteindelijk of je in aanmerking komt voor de McDonald’s Academy en op welk niveau je kunt instromen.

Verschillende niveaus

McDonald’s Academy kent verschillende niveaus:

McDonald's Academy Niveau Diploma Functie
Crew College mbo 2 Medewerker Fastservice Medewerker
Management College mbo 3 1e Medewerker Fastservice Floormanager
Management College mbo 4 Manager/Bedrijfsleider Fastservice Assistent Manager

Het verschil met een ‘normale’ mbo-opleiding

Omdat je door je werk en de trainingen bij McDonald's al de nodige ervaring hebt opgedaan, heb je een stevige basis bij de start van jouw opleiding. Ben je medewerker, dan ga je iedere week één dag naar school. Ben je in opleiding tot manager, dan bestaat de mogelijkheid om sneller je diploma te halen. Bovendien zit je in een klas met medestudenten die allemaal werken bij McDonald’s en krijg je les van mensen die bij McDonald's hebben gewerkt. Met andere woorden: de opleiding staat helemaal in het teken van McDonald's. Naast de vakken die op jouw werkzaamheden in het restaurant zijn gericht volg je ook een aantal algemene vakken, zoals Nederlands. Daardoor is de opleiding vergelijkbaar met andere mbo-studies. Je krijgt dan ook een officieel mbo-diploma als je de opleiding succesvol afrondt.

Ook werken bij McDonald's? Bekijk onze vacatures of Solliciteer direct