Learning on the job

Bij het woord ‘leren’ denk je al gauw aan een saai boek in een muf lokaal. Bij McDonald’s kun je gelukkig ook veel leren op de werkvloer van onze dynamische restaurants. Je directe collega’s leggen je de werkzaamheden uit, die jij meteen daarna kan toepassen in de praktijk. En voor je het weet ben jij degene die je nieuwe collega's inwerkt.

Training op de werkvloer

Al onze medewerkers ontvangen een uitgebreid inwerkprogramma en verschillende werkinstructies om hun werk goed uit te kunnen oefenen. Naast onze verschillende opleidingstrajecten besteden we veel aandacht aan ‘learning on the job’. Tijdens je werk word je getraind en gecoacht op vaardigheden als samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, werken onder druk en communicatie met onze gasten. ‘Shoulder to shoulder’-trainingen noemen we dit: iedere dag elkaar helpen om het beste uit het team te halen.

Leren in elke job

Veel van onze nieuwe medewerkers beginnen in de startfunctie van Crewlid. Je begint dan met een aantal dagen training, waarin diverse taken in het restaurant aan bod komen. Deels gebeurt dit via E-learning, deels via coaching op de vloer door een Crewtrainer. Ben je zelf Crewtrainer, dan helpen we jou om je trainings- en coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen via crewtrainer meetings die regelmatig plaatsvinden.

Wil je Host(ess) worden van een restaurant, dan begin je met het Host(ess) Development Programma waarin je alles leert over gastvrijheid en de marketing van je ‘eigen’ restaurant. Kies je liever voor ons Management Traineeship, dan krijg je een gerichte managementopleiding en word je daarnaast gecoacht en gesteund door jouw manager, die alles al eens heeft meegemaakt.

Je ziet het: werken bij McDonald’s betekent trainen, leren en werken en is een impuls voor je carrière. Binnen, of later mogelijk buiten ons bedrijf.

Ook werken bij McDonald's? Bekijk onze vacatures of Solliciteer direct