Hoeveel Bedrijfskunde
er in een Big Mac zit?

Ontdek je kansen als MBO+ / HBO’er

3.000.000 gasten per week serveren.
Daar zul je toch wel wat van leren?

Finance

Financieel inzicht is enorm belangrijk als manager bij McDonald’s. Met ons enorm brede productportfolio en regelmatige marketingacties is het vinden van de juiste balans in de kosten van bijvoorbeeld ingrediënten, personeel en marketing van grote waarde voor de uiteindelijke winst van jouw restaurant.

Human Resources

Misschien wel de belangrijkste bron van ons succes: onze mensen. Dankzij onze medewerkers zijn we in staat om elke Hamburger of portie Franse Frietjes snel en met de juiste kwaliteit te serveren, en dankzij hun service komen onze gasten graag nog eens terug. Als manager leer je niet alleen om de juiste mensen te werven, maar ook hoe je die samensmelt tot een gemotiveerd team.

Marketing & Sales

Bij McDonald’s draait het niet alleen om onze producten, maar ook om de service waarmee we die verkopen. Centraal bij ons staat dan ook gasttevredenheid. Die zorgt ervoor dat een bezoek aan ons restaurant niet eenmalig is. Als manager leer je hoe je de kracht van het merk McDonald’s hiervoor kunt inzetten, maar ook hoe je jouw specifieke restaurant op unieke wijze kunt vermarkten.

Manager Operations

Operations

Behalve met strategisch management voor de langere termijn ben je als manager bij McDonald’s ook elke dag bezig met operationeel management. Elke dag opnieuw zorg jij dat de diverse shifts vlekkeloos verlopen, de producten van topkwaliteit zijn, onvoorziene situaties goed afgehandeld worden en onze gasten tevreden naar huis gaan.

Nieuw bij McDonald’s: de salad bar. Onze crewtrainer Lau kan er zijn creatieve ei kwijt:

Ons management curriculum

Bij McDonald’s bieden we diverse opleidingen en trainingen om je persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen:

Basic Shift Management

Deze cursus wordt gegeven in ons eigen opleidingscentrum in Amsterdam. In vier dagen leer je de basis over het aansturen van een team collega’s op de werkvloer tijdens diverse shifts, van zeer rustig (bijvoorbeeld een maandagochtend) tot heel druk (denk aan een gemiddelde zaterdagavond).

Advanced Shift Management

Ook deze verdiepingscursus vindt plaats in ons eigen opleidingscentrum. In twee dagen gaan we dieper op shift management in, onder meer door individuele en groepsopdrachten, rollenspellen en leesopdrachten. Na het Basic & Advanced Shift Management traject ben je in staat om de diverse situaties in jouw restaurant de baas te blijven.

Effective Management Practices

Tijdens deze vierdaagse cursus wordt ingegaan op zaken als personeelsbeleid, systemen en procedures en conflicthantering. De stof is onder meer gebaseerd op de leerstijlen van Kolb en de 7 habits van Covey. Na afloop ben je in staat om nog effectiever je collega’s aan te sturen.

Restaurant Operations Leadership Practices

Deze cursus is bedoeld voor Restaurant Managers in opleiding. Centraal staat de vraag: hoe run je een bedrijf? In vier dagen leer je hoe je kunt werken aan teambuilding en hoe je een managementteam moet aansturen. Samen met andere talenten oefen je dit in een groot rollenspel. Hierbij word je intensief begeleid door een ervaren Restaurant Manager.

Business Leadership Practices

Elke nieuwe Restaurant Manager krijgt na een half jaar een intensieve cursus aan de Hamburger University. Samen met Restaurant Managers uit heel Europa leer je meer over de basisfilosofie van Ray Kroc, de oprichter van McDonald’s. Ook schrijf je een businessplan, werk je aan je presentatietechnieken en wordt ingegaan op de filosofie ‘Think global, act local’. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je jouw eigen vestiging lokaal beter kunt profileren.

Werken bij een wereldberoemde werkgever

Volg werken bij McDonald's
achter de schermen.

helemaalnietgek

Managementfuncties
Management Trainee
Management Trainee

Als Management Trainee word je opgeleid om door te groeien naar de functie van Floormanager van een McDonald’s vestiging. Je krijgt zowel trainingen in het restaurant als bij ons eigen opleidingscentrum.

Lees meer
Business Trainee
Business Trainee

Heb je al de nodige managementervaring en grote ambities? Dan leiden we je als Business Trainee in een paar jaar op tot Restaurant Manager van je eigen McDonald’s vestiging.

Lees meer
Overige functies
Crewlid

Werken als Crewlid verveelt geen moment. Het ene moment help je gasten aan de counter, daarna bak je Hamburgers of Franse Frietjes in de keuken of geef je bestellingen mee bij de McDrive.

Lees meer
Host(ess)

Als Host of Hostess ben je het gezicht van jouw restaurant. Je zorgt ervoor dat alle gasten – jong en oud – een bijzondere McDonald’s ervaring beleven, tevreden naar huis gaan en graag nog een keer terugkomen.

Lees meer
Stage op het hoofdkantoor

Regelmatig hebben we interessante stageplaatsen op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Wil jij relevante ervaring opdoen bij een toonaangevend bedrijf als McDonald’s?

Lees meer